הלהב הרחב של הסכין בטיחותי יותר לעבודה ומאפשר לערום חומרי גלם על גבי הלהב ביתר קלות. בנוסף, הלהב מאופיין בחדות יוצאת מן הכלל ומורכב מליבת פלדה קשה במיוחד מסוג VG-MAX, בעלת קשיות של 61 (±1) HRC, והוא עטוף ב-32 שכבות של פלדת דמשק. שילוב זה מבטיח להב יציב במיוחד, קשה וגמיש כאחד – תנאים אידיאליים לחיתוך נקי ומדויק. הלהב מושחז משני הצדדים ומשקל הסכין אידיאלי לתחושת עבודה יציבה ובטוחה במטבח.
SHUN CLASSIC RED
סנטוקו רחבה במהדורה מוגבלת!
מותג הסכינים היפני KAI משיק סכין סנטוקו מהודרת עם להב בעל שטח פנים רחב במיוחד. הסכין משלבת את התכונות הבולטות של סדרת Shun Classic עם ידית חדשה ואלגנטית העשויה PAKKAWOOD בגוון אדום עמוק. היא מכילה שרפים נבחרים מה שהופך אותה לעמידה במיוחד בפני לחות. בשל צורת הערמון היפני המסורתי של הידית, סכין הסנטוקו יושבת בנוחות ביד בזמן החיתוך ומציעה אחיזה יציבה ובטוחה. הסכין יוצרה במהדורה מוגבלת, כל סכין ממוספרת, וקיימים ממנה סה"כ 3,000 יחידות בלבד ברחבי העולם! לישראל הגיע מלאי מוגבל ביותר.
שנות אחריות: 10 שנים
ארץ ייצור: יפן
עוד על המהדורה המוגבלת
סדרת SHUN CLASSIC
המותג היפני KAI
מאחורי תאגיד KAI היפני, עומדת היסטוריה סמוראית בת 800 שנה, של ייצור והשחזת סכינים. כמיטב המסורת של סכינים יפניות, הרואות בסכינים לא רק כלי עזר פונקציונאלי אלא גם יצירה, KAI שומרת בכל סכיניה על שילוב הרמוני בין אסתטיקה ועיצוב מינימליסטי, לבין נוחות, איכות ופונקציונליות. אלו הפכו אותה לבעלת שם עולמי באומנות הסכינים היפניות.
היישר מממלכת הסכינים היפנית
KAI נולדה ב-1908, בעיר סאקי ביפן. העיר ששוכנת במפגש של שני נהרות גדולים, זכתה לכינוי "עיר הלהבים". זאת משום שהיוותה את מרכז ייצור חרבות הסמוראים ביפן, למשך 800 שנה. בתחילת המאה ה-20, שלטונות יפן, כחלק מהליך המודרניזציה שעבר על המדינה, אסרו על נשיאת חרבות. גזירה זו, ביטלה מסורת עתיקה של ייצור חרבות סמוראים ואפשרה את צמיחתה של KAI כחברה מודרנית לייצור להבים. ב-1908 החליט בן המקום, סג'ירו אנדו, לפתוח מפעל לייצור סכינים מתקפלות. תוך זמן קצר הסכינים האיכותיות של המפעל הקטן, עשו להן שם בשל האיכות, הדיוק והעיצוב האומנותי שלהן. אנדו הרחיב את הייצור, גם לסכיני גילוח וסכו"ם למטבח. 100 שנה אחר כך, KAI מוכרת בכל העולם כמאסטרית אמנות החיתוך ולא רק במוצרי מטבח, אלא גם במוצרים כגון: סכיני גילוח חד פעמיים, כלים כירורגיים, טיפוח אישי ומוצרים ביתיים ביפן.
אומנות החיתוך
ב-KAI מאמינים שכל סכין היא יצירת אומנות ולכן מקפידים על איכות מקסימלית, נוחות ועל אסתטיקה בעיצוב. כל סכיני המותג עשויות מהחומרים האיכותיים ביותר ומחזיקות מעמד לאורך זמן, אך גם מעוצבות לעילא, תוך שימת לב לפרטים הקטנים ביותר. בתרבות המטבח היפנית, נהוגה סכין חיתוך ייחודית לכל מטרה, אולם עם התרחבותה של החברה גם לעולם המערבי, ב-KAI הבינו שיש לייצר סכיני שף מקצועיות, רב שימושיות המתאימות למגוון רחב של משימות במטבח. סכיני השף של KAI מעוגלות, עם ידית עץ מרהיבה ומוקפדת. חלק גדול מהלהבים של סכיני השף של KAI עשויים מפלדה דמשקאית - שכבות של פלדה שמעניקה לסכין קשיחות לצד גמישות, מונעת קורוזיה, ומבטיחה חדות שחותכת מגוון של חומרים.
קרא עוד על אומנות החיתוךלכתבה המלאה