אתר זה עשוי להשתמש ב'עוגיות' (Cookies) לצורך תפעולו השוטף והתקין, שיפור חווייתך והתאמה של האתר להעדפותיך האישיות. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. לעיון ב"מדיניות הפרטיות" לחץ כאן

whatsapp
לובלינסקי סכינים - הקצה החד של המטבח

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סלסלת התפחה או פשוט להתפיח במיקסר? הקשר בין איכות מוצרי האפייה לאיכות המאפה

ניסיון העבר מלמד אותנו שאפייה ללא מוצרי אפייה מתאימים היא לא הרעיון הכי מוצלח, אפשר תמיד לאלתר עם הכלים העומדים לרשותנו במטבח, אך אלו, יביאו אותנו לתוצאות בינוניות, רחוקות מאלו שראינו בתמונה הנוצצת בדף המתכון וכאלו שרוב הסיכויים לא יספקו אותנו

שימוש במוצרי אפייה יעודיים, כמו משקל דיגיטלי, כלי מידה וסלסלות התפחה, יהפכו את התהליך לנוח, יעיל וישדרגו את התוצאה הסופית בכמה רמות. אז איך בדיוק מוצרי האפייה משפיעים על איכות המאפים? ההסבר לפניכם, בואו נתחיל!

 

יש משפט ידוע (וכל כך נכון), שאין מורה בבית ספר לקונדיטוריה או מומחה לאפייה שלא השתמש בו לפחות פעם אחת - אפייה היא מדע מדוייק. והוא לא נאמר סתם, יש דמיון רב בין אפייה לניסוי מדעי - שימוש הכרחי בכמויות מדויקות של חומרים, סדר פעולות קבוע וכן, שימוש בכלים ייעודיים.

 

כמו שמדען חייב להשתמש בעבודתו בכלי ייצור וקיבול המתאימים למעבדה על מנת להגיע לתוצאה הרצויה, כך גם אופה במטבח חייב להשתמש במוצרי אפייה מתאימים על מנת להגיע למאפה המושלם. מהם "כלי המעבדה" ההכרחיים של האופה? מיד תדעו.

 

למזלנו, באפייה אין צורך להוציא סכומי עתק על ציוד כפי שקורה במעבדה, יש מגוון של מוצרי אפייה במחירים נוחים, אותם ניתן להשיג בחנות מוצרי האפייה הקרובה אליכם. לדוגמא - על מנת לדייק בכמויות החומרים המופיעים במתכון, כדאי להצטייד במשקל דיגיטלי וכוסות מידה. כדי להימנע ממאפים שנדבקים לכלי העבודה ומשעות על גבי שעות של שטיפת כלים, כדאי להצטייד בתבניות אפייה איכותיות ובקערות ערבוב ייעודיות בגדלים מתאימים.

 

נוסף על כל אלה, אם יש מוצר שלא ניתן להתווכח עם יעילותו ותרומתו לשיפור התוצר הסופי, זוהי סלסלת התפחה.

בזמן האחרון יותר ויותר אנשים נכנעים לטריות, לחופש הפעולה ולבחירת הטעמים, ומעדיפים להכין את הלחם שלהם בבית, ומי שלא משתמש באופן קבוע בסלסלת התפחה ודאי נתקל באחת מהתקלות הבאות: 

 

- הידבקות הבצק לקערה בזמן ההתפחה. 

 

- איבוד צורה והימרחות של הבצק בזמן ההתפחה. 

 

- קבלת בצק מזיע ולח לאחר הוצאתו מקערת מטבח רגילה.

 

- התפחה שאינה מקסימלית ומרשימה.

 

סלסלת התפחה מונעת את כל התקלות האלו בזכות מאפיינים ייחודיים שאין למוצרי אפייה אחרים. ראשית, הן אינן אטומות כמו רוב הקערות, מה שעוזר ללחות שבבצק להתנדף, ולנו, להפריד את הבצק מהסלסלה בקלות. שנית, סלסלת התפחה מגיעה במגוון צורות וגדלים, היא חוסכת מאיתנו את מלאכת עיצוב הבצק המתישה ויוצרת צורה סימטרית בעלת עיטורים יפהפיים ללחם שלנו. נוסף על כן, סלסלת התפחה עוזרת לנו ליצור מראה יציב וגבוה ללחם, שבדרך כלל נחלש וגולש לצדדים בזמן התפחתו.

אין ספק שסלסלת התפחה היא אחד ממוצרי האפייה היעילים ביותר, היא מגיעה במגוון רחב של צורות בהתאם לסוג הלחם שברצוננו לאפות ומיוצרת בשלל חומרים שונים, ביניהם במבוק, פלסטיק, ראטן, עצי ליבנה ועיסת עץ, ולכל אחד מהם היתרונות שלו. את הסלסלות ניתן למצוא במגוון חנויות למוצרי אפייה.

 

סלסלות ההתפחה של חברת בירקמן למשל, עשויות ראטן טבעי ואיכותי, ומגיעות במגוון גדלים וצורות. חשוב לציין, ההתפחה הראשונה לא תיעשה בסלסלת התפחה, אלא בקערה מכוסה ניילון נצמד, השימוש בסלסלת התפחה מיועד אך ורק להתפחה השנייה, לאחר עיצוב הבצק לצורה הרצויה ולפני ההכנסה לתנור. טעות נפוצה שיש להימנע ממנה היא הכנסת הסלסלה לתנור, מה שיגרום לה להיהרס במהירות, סלסלות התפחה הן לא תבניות אפייה ולפני האפייה עצמה יש להעביר את הלחם לנייר, תבנית או אבן אפייה.

 

לסיכום, אפשר להגיד בביטחון שיש קשר ישיר בין איכות מוצרי האפייה לאיכות התוצרים שאנו אופים.

שימוש במוצרים הקיימים במטבח שאינם מיועדים לאפייה, או לא איכותיים מספיק, ישאיר פתח לתקלות וימנע מאיתנו להגיע לתוצאה הרצויה. לעומת זאת, שימוש בכלי מדידה מדויקים, מוצרים ייעודיים לאפייה בכלל וסלסלות התפחה ללחם בפרט, יסייעו לנו לשפר את איכות התוצר ולהתקרב לתוצאה מושלמת, שבני הבית והאורחים לא יפסיקו להתפעל ממנה.